Verbeter uw houding en behandel gewrichtspijn met manuele therapie in Zeist

Manuele therapie is voor iedereen geschikt, ongeacht de leeftijd. Het doel van manuele therapie is aan de ene kant het beter laten functioneren van de gewrichten en aan de andere kant de houding en beweging te verbeteren. Hiervoor gebruikt een manueel therapeut een aantal specifieke technieken. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u kunt beter bewegen en de pijn is afgenomen. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies en adviezen, het geven van begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Neem contact op

Wat is een manueel therapeut?

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na de opleiding voor fysiotherapie nog een opleiding voor manuele  therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij of zij extra kennis opgedaan over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door de gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Zo kan altijd en voor iedereen een

passende oplossing voorgesteld worden.

Werkwijze van de manueel therapeut

Uw eerste afspraak bestaat uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de manueel  therapeut u vragen over uw klachten; bijvoorbeeld hoe ze ontstaan zijn en wanneer ze toenemen of verminderen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij uw houding en uw bewegingen worden beoordeeld. Ook worden uw gewrichten onderzocht. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaak van uw klachten te vinden is. Samen met u beslist de manueel therapeut dan of manuele therapie zinvol is. Is dat niet het geval, dan wordt een aanpak voor een andere behandeling besproken. Dit geeft meteen duidelijkheid.

Maak een afspraak

Manuele therapie helpt bij verschillende klachten

Als u een gewricht slecht kunt bewegen, of als bewegen ervan pijn doet, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar;  gewrichten functioneren beter en het bewegen gaat gemakkelijker.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:
  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
  • Heupklachten

Al tijdens het eerste onderzoek, bij de intake, wordt duidelijk of en hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. U hebt meteen duidelijkheid over de verdere behandeling. Lees meer over de vergoedingen van manuele therapie.

Neem contact op met de praktijk